BMW predstavil koncept NineT

25. 5. 2013
Deli

Kot kaže je v napovedih o prihajajočem jubilejnem modelu vendarle nekaj resnice.

Bavarci so tako v javnost poslali prve uradne fotografije jubilejnega modela, ki je izdelan za počastitev 90-letne proizvodnje motociklov in 40-letnice od prve predstavitve znamenitega modela R90S.

Koncept Ninety je plod sodelovanja med nemškim proizvajalcem in ameriškim custom izdelovalcem Rolandom Sands. V konceptni motocikel je vgrajen zračno-oljno hlajeni motor s 110 konjskimi močmi, prav tak kot smo ga poznali na zdaj že stari generaciji endura GS. Motor je bil deležen zgolj vizualnih sprememb, tako, da spominja na omenjeni model iz 70-ih let.

Sprednji žaromet je v duhu stila iz 70-ih let okrogel, vendar namesto klasične žarnice za osvetlitev skrbi LED tehnologija. R90S je leta 1973 veljal za zmogljiv športen motocikel


Trenutno Ninety velja za konceptni motocikel, ker pa je BMW zaščitil pravico do tega imena, ta poteza daje slutiti, da bo koncept vendarle ugledal začetek serijske proizvodnje. Prav tako naj bi na testnih stezah večkrat videli ta motocikel, zato je težko verjeti, da bi Bavarci toliko resnosti in pozornosti posvečali nepomembnemu konceptu.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol