BMW prihodnje leto tudi v Superstock 1000

4. 11. 2009
Deli
BMW prihodnje leto tudi v Superstock 1000

Bavarski BMW je najavil, da se bo v letu 2010 njihova ekipa pojavila tudi v razredu Superstock 1000.

Ekipa BMW v svoji prvi sezoni v prvenstvu Superbike sicer ni bila tako uspešna kot Aprilia, ki je letos prav tako debitirala, je pa s konstantnimi rezultati okoli desetega mesta, in najvišjim - petim mestom v Brnu, vsekakor opravičila pričakovanja vodilnih pri BMW-ju, ki so tudi uradno potrdili, da bosta oba dirkača, tako Corser kot Xaus, ostala v ekipi tudi prihodnje leto.

Ker so pri BMW-ju prepričani, da je njihov serijski motocikel S 1000 RR dovolj zmogljiv in hiter motocikel, ki se lahko kosa z italijansko in japonsko konkurenco tudi v razredu Superstock, kjer so predelave motociklov bistveno manjše kot v razredu Superbike, so se odločili italijanski ekipi BMW Motorrad Italia zaupati svoje znanje, dirkalnike in opremo s katero bodo skušali dosegati vrhunske rezultate.

V razredu Superstock bo z BMW-jem pravzaprav nastopila italijanska ekipa s Serafinom Fotijem na čelu, ki si je sicer izkušnje nabiral pri Ducatiju. Z vstopom BMW-ja v razred Superstock se bo število proizvajalcev povečalo na 9, nastopile pa bodo pravzaprav vse znamke, ki v svoji prodajni paleti ponujajo superšportne motocikle: Ducati, Honda, Kawasaki, Yamaha, Suzuki, Aprilia, MV Agusta, KTM in BMW. Manjka v bistvu le še Triumph in ostali bolj eksotični proizvajalci.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"