BMW z modelno ofenzivo - premierno iz Španije

29. 1. 2020 | Primož Jurman
Deli

Na globokem jugu Španije, v okolici Almerie, smo okušali tri BMW-jeve modele, ki pomenijo bavarsko ofenzivo predvsem v segmentih slečenih motociklov in športno nastrojenih »adventure« strojev. Govorimo o modelih F 900 R in F 900 XR ter o S 1000 XR. Zaenakrat velja izpostaviti le prva dva.

Vstop Bavarcev v srednji razred omenjenih motociklov ni presenečenje, je pa vseakor dobrodošla popestritev ponudbe na trgu. Tudi v Sloveniji. V obeh strojih prede 895-kubični dvovaljnik z močjo nekaj nad 100 »konjev«, druži ju tudi podobna oprema, vključno z napredno elektroniko. F 900 R je namenjen tistim, ki se bolj ali manj sami preganjajo po zavitih podeželskih cestah, F 900 X pa je modelna verzija, z nekoliko drugačnim sprednjim delom in ki omogoča dinamično vožnjo tudi v paru. Seveda kam dlje, ne samo do Bleda. Glede na pozicioniranje v različna segmenta, sta drugačni tudi ergonomiji motociklov.

Prvi vtisi, ki smo jih zbrali v Španiji, govorijo o všečno oblikovanima strojema, v duhu hiše z originalnimi tehničnimi rešitvami (denimo rešitev vključevanja dodatnih luči v zavojih imenovana »Adaptive Cornering Light«, itd) in obilico dodatne opreme. Oba stroja bosta na voljo za sprejemljiv denar. Vtisi s testov sledijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja