Bodo tudi Yamahe 3 valjne?

22. 10. 2012
Deli

Tuji mediji poročajo, da viri blizu razvojnemu oddelku Yamahe napovedujejo skorajšnji prihod motociklov s 3 valjnim motorjem.

Yamaha je v začetku meseca v Kolnu pokazala prav posebno skulpturo v katero je bil vgrajen koncept 3-valjnega motorja. Odrezanemu četrtemu valju marsikdo ni posvečal posebne pozornosti, a kot navajajo tuji mediji, morda za celotno zgodbo stoji nekaj več.

Trivaljnik s katerim na trgu že uspešno nastopata MV Agusta in Triumph (slednji celo v več različnih segmentih motociklov) bi lahko služil kot osnova za celo vrsto novih Yamahinih modelov, vse od skuterjev do športnih motociklov.

Yamaha naj bi trentuno razvijala več trivaljnih motorjev z različnimi delovnimi prostorninami, informacije o tem ali je revolucija za vogalom ali pa trivaljnih Yamah še nekaj časa ne bomo videli pa uradno pri Yamahi še niso izdali.

Yamaha se je v preteklosti že izkazala kot odličen konstruktor motorjev, ki nimajo zgolj dva ali štiri valje. Trivaljni motorji so bili in so še vedno odlični na področju navtike, bogate izkušnje pa ima Yamaha tudi na področju gradnje 8 valjnih motorjev, med drugim se njihov agregat vrti tudi v 8-valjnem Volvu S80 in XC-90.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol