Brezplačne delavnice varne vožnje

Društvo Motorističnih aktivistov Slovenije – MAKSI sporoča, da bo v letošnji motociklistični sezoni znova izvajalo brezplačne delavnice varne vožnje, namenjene voznikom koles z motorjem in motornih koles vseh starosti, ki želijo osvežiti ali izpopolniti svoje znanje vožnje.

Brezplačne delavnice varne vožnje (foto: Društvo Maksi) Društvo Maksi
22. 3. 2007

Prva letošnja delavnica bo potekala v nedeljo, 25. marca, od 14. do 18. ure na parkirišču tehničnih pregledov Atos Vis v ljubljanski Šiški. Vse naslednje delavnice v okviru projekta Varno z motociklom bodo pod strokovnim vodstvom izkušenih učiteljev vožnje izvajali predvidoma vsako tretjo nedeljo v mesecu. MAKSI namerava letos poleg rednih delavnic v Ljubljani v okviru razpoložljivih sredstev izvesti tudi nekaj gostujočih dogodkov na različnih koncih Slovenije.

Letošnja motociklistična sezona se je zaradi mile zime začela precej bolj zgodaj, na žalost pa je tudi že zahtevala prve žrtve. Motoristični aktivisti Slovenije pozivajo vse motoriste, da se s svojimi konjički podajo na cesto prvim kilometrom naproti z največjo možno mero previdnosti in da se izkažejo z visoko vozniško kulturo. Nekajmesečna prekinitev vožnje je motoristom namreč zakrnila nekaj prepotrebnih spretnosti in refleksov, ki jim ob izrednih prometnih situacijah rešujejo življenja. Poleg tega pa so motoriste vozniki drugih vozil potisnili globoko v podzavest in jih dejansko ne pričakujejo več.

MAKSI motoristom svetuje, da so v prvih spomladanskih dneh še posebej pozorni in poskušajo predvidevati razmere na cesti, hkrati pa naj ne skušajo potrpežljivosti avtomobilistov z nespoštljivim vedenjem, ki je značilno za spomladansko dvokolesno evforijo. Obenem avtomobiliste in druge udeležence v prometu prosijo za nekaj več strpnosti in previdnosti skozi vse leto. Največ za svojo varnost in varnost drugih lahko storijo vozniki sami, pri tem pa je medsebojno spoštovanje najvišja vrednota, ki bi jo moral gojiti vsak, ki se zaveda svoje vloge v prometu.

Foto: Društvo Maksi