CF Moto 650 MT

27. 11. 2016
Deli

Kitajski CF Moto je znamka, ki se je z majhnimi motocikli in cenovno ugodnimi štirikolesniki in skuterji nekoliko že uveljavila tudi pri nas. Lani so se zadeve lotili bolj resno, posledično pa letos predstavili že tretji model s 650-kubičnim dvovaljnikom.

Po nakedu 650i in potovalniku 650TR so predstavili še nekoliko bolj avanturistično nastrojen model MT. Na prvi pogled se zdi, da so se pri zasnovi spogledovali s Kawasakijem, oblikovno pa nekoliko posnemali KTM.

Za pogon so izbrali vodno hlajeni 650-kubični paralelni dvovaljnik, ki bo v tem modelu razvil 71 konjskih moči. Normo Euro 4 so dosegli s pomočjo Boschevega EFI sistema, ki temu motorju po novem omogoča tudi več odzivnosti in prožnosti. O samem izvoru komponent proizvajalec za zdaj še ne razkriva podatkov, znano pa je, da bosta tako sprednje kot zadnje vzmetenje nastavljiva, nastavljiva pa je tudi višina sedeža. Evropska zakonodaja določa tudi serijsko vgradnjo ABS-a, poleg tega pa bo imel tale cenovno ugoden kitajski motocikel tudi LED luči, sodoben LCD zaslon, USB vtičnico, motorna elektronika pa se zna tudi prilagajati željam in potrebam voznika.

Kljub temu, da bo Evropske kupce verjetno težko prepričati v to, da bodo brezpogojno zaupali temu proizvajalcu, pa lahko sklepamo, da znamka CF Moto v marsičem prekaša svoje konkurente iz tistega dela sveta. Nenazadnje je CF Moto pomemben strateški partner renomiranega KTM-a, za njih pa izdeluje tudi komponente za nekatere njihove modele.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"