Dakar 2007 - 14. etapa: Tambakunda – Dakar

20. 1. 2007
Deli
Miran je skupno doličen 13.  (foto: Meindru)
Meindru

Miran v Dakarju na neverjetnem 13. mestu

Končati reli, so bile velike želje, priti med prvih 20 drzen načrt, a Miran je presenetil samega sebe in bo kot kaže dirko zaključil na odličnem 13. mestu, kar je najbolje doslej.

Danes je bila na sporedu navigacijsko zahtevna etapa, ki je karavano pripeljala v Dakar. Z 225 kilometri hitrostne preizkušnje, je najbolje opravil Brazilec Jean De azevedo na dveh in Carlos Sainz na štirih kolesih. Miran je s 14. časom ponovno navdušil: 'Ne morem verjeti, da se mi to dogaja. Ko sem letos dojel kako huda je konkurenca me je malce zaskrbelo, da svojih ciljev nisem postavil previsoko, resnično, upal sem na uvrstitev okrog 20. mesta. A taktična in navigacijsko brezhibna vožnja me je počasi a vztrajno peljala proti vrhu. Moram povedati, da nisem niti enkrat samkrat padel, kar je tudi ogromen dosežek na tako težkem in dolgem reliju. Uspeh pa očitno odmeva tudi med dirkači in ekipami, saj me je danes sam direktor reli oddelka pri KTM-u povrašal ali me zanima testiranje novega KTM-a v Tuniziji, češ da potrebujejo voznika, ki je močan in zmožen na dan prevoziti 1000 kilometrov. To je vsekakor zame ogromno priznanje.

Naj še kot zanimivost povem, da mi je bilo danes najhuje, skoraj nevzdržno, ko sem se pripeljal v predmestje Dakarja in sem zadnjih 40 kilometrov po polžje napredoval. Zaradi prahu in neznosne gneče na cesti smo se premikali 15 km/h.

Sicer dirke še ni konec in kljub vsemu je treba pripraviti potno knjigo za jutri, ko bo zadnja etapa, pa čeprav je bolj kot ne formalnost. Zahvalil bi se tudi vsem za spodbudne besede in voščila, ki jih neprestano prejemam', še zaključuje naš 'puščavski lisjak'.

Med motoristi je dirka zaključena, nekoliko bolj napeto pa bo pri avtomobilistih, saj Luc Alphand zaostaja za Peterhanslom za sedem minut. Sicer varna prednost, se na muhasti podlagi na obali Atlantika lahko kaj hitro stopi. Jutrišnja 15.etapa, bo dolga 41 kilometrov.

Rezultati skupno po 14. etapi.

Moto: 1. Despres (Fra, KTM), 2. Casteu (Fra, KTM), 3. Blais (ZDA, KTM)…13. Stanovnik (Slo, KTM), …

Avto: 1. Peterhansel (Fra, Mitsubishi), 2. Alphand (Fra, Mitsubishi), 3. Schlesser (Fra, Buggy), …

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja