Dakar 2007 - 9. etapa: Tichit - Nema

15. 1. 2007
Deli
Dakar 2007 -  9. etapa: Tichit - Nema

Stanovnik še korak bližje sanjski uvrstitvi

Deveta etapa je dokazala kako močna je konkurenca med motoristi, saj je svojo prvo zmago slavil latvijski motorist Vinters, sicer vodilni v kategoriji maraton. Med avtomobilisti je za veliki preobrat poskrbel Stephane Peterhansel, ki je po smoli De Villiersa (zgorel mu je motor) prešel v zanesljivo vodstvo in novi skupni zmagi naproti. Med avtomobilisti je danes zmagal stari maček Jean - Louis Schlesser s svojim buggyjem.

Tudi Miran Stanovnik je lahko z današnjo 494 kilometrsko hitrostno preizkušnjo zelo zadovoljen, saj je z 18. mestom priplezal do skupnega 15. mesta. 'Na začetku navigacija ni bila zahtevna in so nekateri povsem v stilu motokros dirk odbrzeli naprej. A sem jih kasneje vse polovil prav na račun nekaj navigacijskih pasti, tako da so na točki za dolivanje bencina samo nemo gledali kako sem lahko pred njimi. Malo sem se pošalil in dejal, da sem prišel s helikopterjem. Kar se tiče navigacije in moje pripravljenosti dajem resnično vse od sebe, to pa so danes plačala moja kolena, ki me pošteno bolita, saj je bilo zaradi terena nujno čim več stati. A bom že nekako, reli se že preveša v drugo polovico, kjer bo pred zadnjimi etapami potrebno še nekoliko stisniti zobe. Sicer pa ne morem povedati kako zelo sem zadovoljen z rezultatom in le srčno upam, da bom nadaljeval v takem slogu, ' še dodaja 'puščavski lisjak'.

Jutri bo na vrsti 10. etapa, dolga 400 kilometrov, od tega bo 366 kilometrov hitrostne preizkušnje. Etapa bo krožna s štartom in ciljem v Nemi, kar je posledica morebitne grožnje s strani puščavskih tolp v Maliju.

Rezultati skupno po 10. etapi:

Moto:

1. Coma (Špa, KTM)

2. Despres (Fra, KTM)

3. Casteu (Fra, KTM)

15. Stanovnik (Slo, KTM)

Avto:

1. Peterhansel (Fra, Mitsubishi)

2. Alphand (Fra, Mitsubishi)

3. Al Attiyah (Kat, BMW)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol