Dakar 2007 - Dan počitka

13. 1. 2007
Deli
Dakar 2007 - Dan počitka

Dan počitka so tekmovalci, ki so še v dirki izkoristili za spanje, masažo in seveda popravilo 'jeklenih konjičkov'. Tudi Miran se kljub nekoliko manj napornemu urniku ni predal brezdelju, saj sta skupaj z mehanikom pregledala vse vitalne sklope motocikla, ki zaenkrat ne kaže znakov slabosti.

'Upam, da bo moj KTM zdržal vse napore do konca, saj nas že jutri čaka zelo naporna etapa, kjer v cilju ne bom imel asistence. Zaenkrat mi v kategoriji maraton dobro kaže, saj sem na drugem mestu in lepšega razpleta si do tu niti ne bi mogel želeti. Težave z desnim kolenom rešujem tako, da vsak večer oteklino hladim s CO2, ki ga priskrbijo v mobilni ambulanti in tako, da redno jemljem po eno tableto proti vnetju. Veliko pa mi pomagajo tudi zeliščne kreme Koželj za hlajenje, proti bolečinam in regeneracijo', še dodaja Miran, ki se z rezultatom ne obremenjuje, saj pravi, da bi mu samo škodovalo pri zbranosti med dirko.

Jutri bo na vrsti osma etapa od Atarja do Tichita (626 km), ki je znana po svoji težavnosti zaradi nepreglednih planjav kamelje trave in sipkega peska. V Tichitu bo karavana ponovno v samem srcu Sahare, odrezana od civiliziranega sveta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol