Daytona 2013: Inotherm Yamaha Team nared za sobotno preizkušnjo

14. 3. 2013
Deli
Daytona 2013: Inotherm Yamaha Team nared za sobotno preizkušnjo (foto: Bor Dobrin)
Bor Dobrin

Poročilo ekipe Inotherm Yamaha pred sobotno dirko v Daytoni.

Sreda, 13.3.2013

V  prihajajočem vikendu se za dirkače na dveh kolesih začenja nova tekmovalna sezona. Kot je že v navadi se dirke začenjajo tam, kjer je toplo in je vreme naklonjeno dirkačem na dveh kolesih.  V Daytoni na Floridi bo v soboto že 72. ponovitev legendarne motociklistične dirke imenovane 200 milj Daytone.

Na edini motociklistični dirki na znamenitem ameriškem ovalu, bo tudi letos nastopil 38 letni Ljubljančan Boštjan Skubic, član moštva Inotherm Yamaha team.

Slovenska ekipa letos šteje 8 članov, fantje pa so danes prispeli v Daytono in opravili vse formalnosti pred jutrišnjim začetkom dogajanja na stezi.

Boštjana Skubica in njegovo dirkalno Yamaho R6  jutri čakajo prosti treningi, v petek dvojne kvalifikacije, v soboto pa 200 milj ( 322 km) dolga dirka.

Boštjan  Skubic:

»Za letošnjo Daytono sem dobro pripravljen. Kondicijske priprave so potekale na Kanarskih otokih, kjer sem pozimi veliko tekel in vozil kolo. Ob povratku domov sem opravil tudi nekaj treningov na hrvaškem dirkališču na Grobniku. Občutek imam dober in tudi letos štartam na čimboljši rezultat, saj sem imel v preteklih sezonah tudi nekaj smole. Kot pri vsakem športu je tudi pri dirkah potrebno nekaj športne sreče. Tukaj v Daytoni je to še posebno izrazito, saj je tehnika pod hudo obremenitvijo. Hitrosti na ovalu presegajo 300 km/h, motor pa mora zdržati napornih 57 krogov. Za sobotno dirko se obetajo visoke temperature (27 stopinj celzija), kar mi ustreza saj sem fizično dobro pripravljen. Daytona je dirka, ki se jo dobi predvsem z vožnjo z glavo in svoje najboljše kroge običajno nizam ob koncu dirke, ko nekaterim drugim tekmovalcem že poidejo moči.Čeprav sem vedno na glas povedal kakšna so moja pričakovanja bom tokrat tiho in se potrudil priti čim višje. Upam, da bo sreča na moji strani.«

Foto: Bor Dobrin

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol