DGR Ljubljana 2017 - utrinki

DGR 2017, dobrodelna vožnja z namenom je kljub slabi vremenski napovedi uspela. Zbralo se  je okoli 70 gospodov in tudi nekaj dam na motociklih, dogodka pa se je udeležilo še nekaj 100 obiskovalcev na Špici v Ljubljani in na Glavnem trgu v Kamniku.

2. 10. 2017

Po besedah navzočih je bila vožnja in tudi sama prireditev vrhunsko izpeljana. V 95 državah in 581 mestih so s skupnim močmi zbrali preko 4,6 milijone ameriških dolarjev za raziskave modernih moških bolezni, med katere spada tudi rak na prostati.

V Sloveniji vsako leto za rakovimi obolenji zboli več kot 7000 moških, od tega jih največ, okoli 20 odstotkov, ravno za rakom na prostati. Rakove bolezni so med vzroki smrti na prvem mestu pri moških in na drugem pri ženskah. Z vsakim letom za rakom zboli več ljudi. Kot pravijo člani Društva onkoloških bolnikov Slovenije, je ključno, da se bolezen odkrije v zgodnjem stadiju, tudi zato je celostno obvladovanje raka eden najbolj zahtevnih segmentov v celotnem zdravstvu. Več o sami bolezni, zdravljenju in posledicah si lahko preberete na uradni strani www.onkologija.org. Naša dobrodelna vožnja oziroma druženje Distingushed Gentleman's Ride je letos tudi uradno del vse slovenske akcije Pravi moški, ki se odvija pod okriljem DOBS.

Dogodek so začeli v Ljubljani, na Špici ob Ljubljanici, kjer se  je v sivem nedeljskem jutru zbralo okoli 100 udeležencev. Nekaj gospodov je prišlo le pozdraviti, saj so jih grozeči oblaki preplašili, večina pa se je podala na pot proti Kamniku. Skupina je s počasno vožnjo opozarjala na svojo prisotnost, simbolično pa na moderne bolezni sodobnega moškega. Mirna vožnja je brez nezgod pripeljala v center Kamnika, na Glavni trg, kjer se je odvijal glavni del dogodka. Brivec Matic, ki je svoj masiven brivski stol postavil kar na prosto, da je lahko nekaterim gospodom uredil brade in pričeske, je povedal, da kaj takega še ni doživel. Ko se pripelje toliko klasičnih oziroma starodobnih motociklov za krmilom katerih sedijo urejene gospe in gospodje, ko se sliši zvok sedemdesetih motociklov, od hiš v starem mestnem jedru pa se odbijajo zvoki grmenja izpušnih sistemov, ni druge kot da se vse kocine na telesu postavijo pokonci. Mogočno sporočilo, tukaj smo, živi in zdravi in ni nam vseeno za vse obolele, za vse trpeče.

Dogodek je potekal hitro, saj so grozili oblaki, kratki govori, zahvale in že povabilo na srečanje v naslednjem letu, Klemen Korenjak uradni fotograf dogodka je že tradicionalno pred panojem slikal sodelujoče, vse slike najdete na spletni strani http://7seven.si,dogodek pa so vsi skupaj preživeli suhi, navdušeni in optimistično zazrti v prihodnost.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji.