Dirkaški vikend v Donington Parku

3. 4. 2007
Deli

Ta vikend se je na angleškem dirkališču Donington park odvila dirka za prvenstvo superbike.

Na tretji dirki letošnjega prvenstva se je z živci dirkačev in navijačev poigralo po stezi razlito olje zaradi česar je bila dirka v enajstem krogu prekinjena. Slabe pol ure so potrebovale tehnične službe, da so stezo zopet spravili v red in dirka se je nadaljevala. Veliko spektakularnih prehitevanj dirkači tokrat niso pokazali, so pa gledalci lahko uživali ob opazovanju nemirnih zadkov pri zaviranju in nekaj atraktivnih driftih.

Na koncu je prvi skozi ciljno črto pripeljal Kenan Sofuoglu s Hondo, ki je svoj vodilni položaj v skupnem seštevku prvenstva le še utrdil, s kolenom ob kolenu sta mu prav tako s Hondo sledila Robin Harms in Katsuaki Fujiwara.

V razredu superbike so moči med posameznimi proizvajalci enakomerneje porazdeljene saj je po padcu Troya Baylissa v četrtem krogu vodstvo prevzel James Toseland s Hondo in se s suvereno vožnjo brez težav popeljal do zmage na prvi dirki. Sledila sta mu Troy Corser z Yamaho in Max Biaggi na Suzukiju. Troy Bayliss zaradi poškodbe zapestja na drugi dirki ni mogel nastopiti.

Na drugi dirki je v zadnjem ovinku Noriyuki Haga (Yamaha) prehitel Biaggia, tretjo mesto pa je zasedel Troy Corser. James Toseland je v drugi dirki zaradi tehnične težave odstopil.

Superbike po 3 dirkah:

1 Toseland 115, 2 Max Biaggi (I-Alstare Suzuki Corona Extra) 110, 3 Haga 88, 4 Troy Corser 81, 5 Lanzi 66, 6 Bayliss 64, 7 Neukirchner 46, 8 Xaus 45, 9 Rolfo 36, 10 Nieto…

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja