Dogodek Vozimo oranžno v Murski Soboti uspel

18. 6. 2012
Deli

Po dveh zaradi 'aprilskega' vremena odpovedanih dogodkih je včerajšnji dogodek za dvig varnosti motoristov v prometu končno uspel. Organizator nam je poslal fotografije in spodnje poročilo:

V vročem in sončnem vremenu smo dne 17.06.2012 opravili s preventivno akcijo v sodelovanju Zavoda Oranžna nit, društva Motoristi za motoriste-MZM in Ministrstva za notranje zadeve – Policijska uprava Murska Sobota.

Akcije se je, kljub pričakovanju večjega števila motoristov, udeležilo približno 100 iz cele Slovenije. Po tiskovni konferenci je sledilo predavanje inštruktorja varne vožnje o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov v cestnem prometu in analiza treh prometnih nesreč v katerih je bil udeležen motorist.

Po skupinski vožnji po Pomurju je bilo omogočeno, da motoristi preizkusijo in vadijo na poligonu varne vožnje pod nadzorom inštruktorjev varne vožnje. Aktivna vožnja na poligonu, poletna vročina in odličen bograč je večino dodobra segrel, tako da se je dan zaključil z debato in izmenjavo izkušenj v senci Španik centra.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, motoristom, članom društva MZM, uslužbencem Policijske uprave M. Sobota, predstavnikom moto klubov, novinarjem in seveda vsem, kateri so pripomogli k uspešno izpeljani prireditvi.

Vidimo se na tradicionalni jesenski akciji ob zaključku sezone 2012, z željo po letu brez nadaljnjih žrtev na naših cestah.

Zavod Oranžna nit

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja