Dražba za invalidno mladino

28. 8. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Lastniki Harleyev v sodelovanju s Studiom Černe prirejajo javno dobrodelno dražbo umetniških del z namenom zbiranja sredstev za potrebe gojencev Zavoda za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku.

V prostorih Nove Motolegende na Zaloški v Ljubljani (da, to je tam kjer prodajajo Ducatije, Harley-je in Peugeote) so nam danes predstavili namen javne dražbe, s katero že četrto leto zapored člani HOG (Harley Owner Group) Lipa Chapter Slovenija zbirajo sredstva za nakup opreme, katero nujno potrebujejo v zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku.

Prav ves izkupiček z dražbe se namreč nakaže direktno na transakcijski račun zavoda, kjer imajo organizirano osnovno in srednjo šolo, dijaški dom ter obsežno zdravstveno enoto. Sredstva porabijo za terapevtske in individualne pripomočke kot so mize, aspiratorji, ultrazvok, pripomočki za hranjenje . .

Dražba se bo začela 20. septembra ob 17.uri v Galeriji 14 na Prešernovi cesti 14 na Bledu. Predogled ponujenih del bo mogoč v isti galeriji že v tednu pred dražbo vsak dan med 16. in 20. uro, začetne cene umetnin pa bodo 30 do 50 odstotkov nižje od realnih. Pravijo, da se bo našlo za vsakogar nekaj, saj se cene del gibljejo od 25 pa tudi čez 1000 evrov.

Zdaj pa: poglejte okrog po praznih stenah in pomislite, če ima kdo od prijateljev rojstni dan . . Z nakupom katerega od izdelkov, katere si lahko ogledate tudi na spletni strani H.O.G. Lipa Chapter Slovenija, lahko naredite nekaj dobrega za nekoga, ki ga sicer ne poznate, a pomoč zagotovo potrebuje.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"