Ducati 'kompletira' svoj V4 trio - Multistrada V4

15. 3. 2020
Deli
Ducati 'kompletira' svoj V4 trio - Multistrada V4

Po spletu so zaokrožile fotografije novega Ducatija Multistrada, ki ga v teh dneh testirajo po evropskih cestah.

Ducati je svoj vrhunski V4 motor sprva namenil športnemu Panigale-u, ki velja za najmočnejši serijski motocikel, če seveda izvzamemo prisilno polnjeni Kawasaki H2R.

Glede na potencial tega motorja je hitro postalo jasno, da se lahko ta motor z različnimi mapami več kot odlično obnese tudi v drugih motorističnih razredih. Tako se je Panigale-u letos pridružil slečeni Streetfighter, ki je bil ena izmed glavnih zvezd jesenskega salona EICMA, kmalu, najverjetneje pa prihodnjo pomlad, pa se bo pridružil še tretji član V4 orkestra - Multistrada.

Prototipna Multistrada V4 se zdaj po cestah vozi izrazito zakamuflirana, z ozirom na nekatere vidne tehnične detajle, pa menimo, da so trenutna testiranja osredotočena predvsem na sam pogonski agregat. Kot je razvidno iz fotografij (teh za zdaj še ne smemo objaviti) Ducatiste do končnega izdelka čaka še dolga pot. Prototipna Multistrada ima zadaj dvojno nihajko, tako kot manjša Multistrada 950, skoraj prepričani pa smo, da bo serijska Multistrada V4 imela enojno aluminijasto nihajko.

V primerjavi s serijskimi aktualnimi modeli Multistrade ima model V4 nekoliko spremenjen prednji del; reže za zajem zraka so nekoliko bolj razmaknjene, novo formo pa je dobil tudi dvojni prednji žaromet.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"