Ducati se vrača na največji motociklistični dogodek

2. 7. 2022
Deli
Ducati se vrača na največji motociklistični dogodek (foto: moto magazin)
moto magazin

Motociklistični salon EICMA v Milanu velja za največji mednarodni dogodek posvečen motociklizmu. Zato velja, da če EICMA odpade, potem gre na tem planetu nekaj hudo narobe.

Salon EICMA v Milanu je bil prvič organiziran leta 1914, ko je na njem svoje motocikle in vse kar sodi zraven predstavilo 24 razstavljalcev. V letih od 1957 do 1997 se je salon odvijal na dve leti, vse odtlej pa nas razstavljalci v Milano na ogled novosti za vsako prihodnjo motoristično sezono povabijo vsako leto. V letu 2007 je na salonu svoje novosti predstavljajo že več kot 1.500 razstavljalcev, v zadnjih letih pa število obiskovalcev salona šteje med 600.000 in 700.000.

Leta, ko salon EICMA ni bil organiziran so pravzaprav zelo redka. Salon je odpadel v času obeh svetovnih vojn in nato le še leta 2020 zaradi COVID-a. Lani, ko je bil organiziran že 78. salon pa so pri KTM-u, BMW-ju in Ducatiju odločili, da se salona ne bodo udeležili. Ker gre za tri zelo pomembne razstavljalce, ki povrh vsega predstavljajo tudi pomemben del evropske motoristične proizvodnje, je bila podoba celotnega salona gotovo bolj klavrna kot so si jo želeli organizatorji salona.

Zato so se pri EICMI odločili, da bodo svojim pomembnim poslovnim partnerjem vrnili uslugo in se tudi sami kot razstavljaci udeležili njihovih najpomembnejših promocijskih dogodkov. Tako se bodo udeležili Ducatijevega tradiconalnega dogodka World Ducati Week, to pa je vodilne može iz Borgo Panigalea, da so že potrdili vrnitev na letošnji salon EICMA, ki se bo odvijal od 8. do 13. novembra 2022.

Ducati se torej iz spleta vrača na domače rastavne prostore. Kako se bodo na to odzvali pri BMW-ju in KTM-u zaenkrat še ni znano, a najverjetneje lahko pričakujemo, da se bodo na njihovih letošnjih mednarodnih prireditvah pojavili tudi predstavniki EICME.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel