Ducati v prvem četrtletju letošnjega leta z občutno rastjo

29. 4. 2021
Deli

Ducati je v prvem četrtletju leta 2021 nadaljeval s pozitivnim trendom rasti, ki se je začel že v drugi polovici leta 2020. Italijanski proizvajalec motornih koles je od januarja do marca kupcem dobavil 12 803 motociklov, kar je za 33% več kot v enakem obdobju leta 2020. Tudi prodaja v prvem četrtletju je v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2019 višja za 2%.

Claudio Dominicali, izvršni direktor Ducatija: »Prvi meseci leta 2021 so nedvomno pozitivni. Beležimo povečanje dobavljenih motociklov našim kupcem, ne samo v primerjavi z lanskim letom, ko smo se že soočili s pandemijo Covida, temveč tudi v primerjavi z letom 2019. Še pozitivnejši trend konec prvega četrtletja beležimo pri naročilih, saj so ta najvišja, ki jih beležimo do sedaj, v primerjavi z letom 2020 za 93%, v primerjavi z letom 2019 pa kar za 135%. Kupcem očitno godi modelna paleta, ki jo ponujamo letos, obenem širimo posamezne družine modelov. Situacija na globalnem trgu dvokolesnikov je ugodna, medtem ko sta nekoliko drugačni zgodbi v segmentu transporta in dobave, saj se soočamo z zakasnitvijo dobav ter s pomankanjem nekaterih osnovnih materialov. To nam povzroča precej težav, kljub temu pa smo v Ducatiju visoko motivirani, da storimo vse, da zmanjšamo vse te neprijetnosti. Rad bi se zahvalil vsem ženam in možem v matični tovarni v Borgo Panigaleju in v vseh drugih tovarnah širom sveta, ki kljub težkih časih delajo s predanostjo.«   

V prvem četrtletju leta 2021 je bilo glavno Ducatijevo tržišče Italija (dobavljeno 2354 motociklov), sledijo ZDA (1723 motociklov) in Nemčija z dobavljenimi 1275 motocikli. V tem obdobju je bil najuspešnejša modelna paleta družine Scarmbler 800, najuspešnejši model je bil Multistrada V4, sledil je Streetfighter V4. 

Foto: Ducati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"