Ducatijev Custom Rumble - Scrambler po meri, tretjič

9. 4. 2019
Deli

Custom Rumble, ki ga Ducati organizira vsaki dve leti, je tekmovanje v modifikacijah, ki jih lastniki namenijo svojim Scramblerjem. Letos Custom Rumble poteka tretjič, uvaja pa tudi novo kategorijo, namenjeno Scramblerju 1100.

Čeprav je pravi čas za tekmovanje leto 2019, se nagrade najboljšim podeljujejo šele leto pozneje, v okviru mednarodnega dogodka Ducati Week. V letu 2017 se je prijavilo 132 udeležencev, med katerimi so bili prodajalci, posamezniki ter znani in amaterski predelovalci motociklov.

Tisti torej, ki si želite predelati svojega Scramblerja ter ga postaviti na ogled vsemu svetu, imate tako možnost, da do konca leta 2019 predelate svojega jeklenega ljubljenčka ter ga prijavite na tekmovanje. S svojo predelavo lahko tekmujete v petih kategorijah:

Rocker – motocikli, ki jih navdihujejo legendarni cafe racerji, ki so v 60. letih začeli motociklistično revolucijo in popularizacijo motociklov.

Cut-down - motocikli v stilu bobberjev, s katerih je odstranjeno vse, kar ni nujno potrebno.

All-Terrain - kategorija, namenjena enduro Scramblerjem, ki so opremljeni z elementi offroada in ki se seveda ne bojijo zapeljati na brezpotje.

Outsider - kategorija, namenjena tistim, ki se ne želijo ukvarjati s pravili prvih treh kategorij in želijo svoji kreativnosti pustiti povsem prosto pot.

Bully - nova kategorija, v kateri lahko tekmujejo Scramblerji 1100, vendar brez posebnih omejitev in pravil glede stila motocikla.

Spletne prijave na tekmovanje so že mogoče na uradni spletni strani Scramblerducati.com, kjer boste izvedeli tudi vse o pravilih in načinu tekmovanja. Prijavite  se lahko do 30. januarja 2020, ko morate na spletni strani objaviti fotografije svojega predelanega Scramblerja. K odločitvi o zmagovalcu bodo prispevali tudi glasovi obiskovalcev spletne strani, seveda pa ne bo manjkala niti strokovna žirija. Glasovanje bo potekalo do 15. marca, končni zmagovalci v posameznih kategorijah pa bodo, kot zapisano, znani v okviru dogodka Ducati Week.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"