Ducatiji so postali družabni, z aplikacijo Ducati Link App lahko celo nastavljate motocikel

3. 7. 2018 | Matevž Hribar
Deli

Bilo je le vprašanje časa: motocikel, neprestano povezan s pametnim telefonom, beleži vaše poti z vsemi podrobnostmi, hkrati pa se z mobilnikom upravlja nastavitve motocikla.

Ducati je v sodelovanju z milanskim podjetjem e-Novia razvil aplikacijo Ducati Link App, ki z modrozobo tehnologijo omogoča povezavo motocikla s pametnim telefonom, kar omogoča malo morje možnosti: elektronska pamet beleži podatke o vaši vožnji (hitrost, kot nagiba, podajanje moči, pospešek), ki jih lahko seveda kasneje analizirate in se z njimi bahate pred kolegi v živo za šankom ali pa na vaši virtualni fasadi. S pomočjo GPS-sprejemnika na telefonu se (lahko) beleži tudi prevožena pot, ki jo začinite s foto- in videoposnetki, zajetimi na poti, ter seveda s komentarji.

Ducati Link App omogoča tudi nastavitev motornih programov in vzmetenja ter delovanja posameznih parametrov zavornega protiblokirnega sistema in protizdrsnega sistema. Poleg tega vas aplikacija opozori na prihajajoči redni servis, omogoča dostop do navodil za uporabo v elektronski obliki, zna pa tudi poiskati najbližjo Ducatijevo štacuno.

»Predstavitev aplikacije je še en korak v procesu digitalizacije podjetja,« je dejal Claudio Domenicali, šef Ducatija. »Razvita je bila kot orodje, ki omogoča neprestan dialog motocikla in motorista. S povezavo ima motorist možnost v vsakem trenutku uživati v izboljšani vozniški izkušnji in vsako potovanje spremeniti v spomin, ki ga lahko deli in gleda v vsakem trenutku.«

Aplikacija je na voljo vsem motoristom (ne le Ducatistom!), ki lahko beležijo in delijo svoje poti, ne glede na povezavo z motociklom, medtem ko povezavo med motociklom in pametnim telefonom za zdaj omogoča le model Multistrada 1260 v vseh različicah. Seznam Ducatijev, ki bodo omogočali takšno povezavo, bo kmalu daljši. V spletnih trgovinah je na voljo tako za platformo iOS kot Android. Več o aplikaciji tukaj: Ducati Link App.

Video:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol