Dunlop StreetSmart: za varnost, udobje in trajnost

5. 6. 2013
Deli
Dunlop StreetSmart: za varnost, udobje in trajnost

Pri gumarskem gigantu Dunlopu so najavili prihod novih pnevmatik za motocikle, ki bodo namenjeni izključno cestni uporabi. Pnevmatike StreetSmart so namenjene uporabi na klasičnih, potovalnih in manj športnih motociklih. Raziskave evropskega tržišča so pokazale, da se povprečna starost motoristov in tudi motociklov veča, v nasprotju s tem pa se povpraševanje po športnih in dirkalnih pnevmatikah zmanjšuje.

Povečuje se tudi delež prodanih tovrstnih motociklov, zato je potreba po obutvi, ki bo z oprijemom zadovoljevala zmerne voznike, hkrati pa ponujala dovolj udobja in predvsem dolgo življensko dobo vse večja. Kot pravijo pri Dunlopu poudarek na omenjenih lastnostih ne pomeni, da gre za enostavno gumo z dna njihove ponudbe. Nasprotno, gre za pnevmatiko, ki je namenjena skupini najzahtevnejših kupcev.

Kombinacija dizajna, najnovejših tehnologij, uporabe sodobnih materialov in različnih struktur gume, v primerjavi s prejšnjim modelom Arrowmax, ponuja občutno več udobja, boljšo vodljivost, več oprijema tudi na mokrem cestišču in daljšo življensko dobo pnevmatike. Za četrtino je zmanjšana tudi teža pnevmatike, sama pnevmatika pa je zasnovana tako, da ohranja idealno obliko ne glede na obremenjenost in pritisk zraka.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel