EICMA: Piaggio 2017

Na salonu v domačem Milanu je Piaggio letos presenetil z Vespo.

14. 11. 2016

Težko je verjeti, da bi lahko Piaggio spet presenetil z Vespo. A je. Tokrat z električno. Po nekaj več kot 18 milijonih Vesp, ki jih je izdelal Piaggio je prišel čas za tako, ki jo poganja elektromotor. Vespa, ki je spremenila življenje številnih generacij je zdaj spet zazrta v prihodnost.

Kot pravijo pri Piaggiu so v izdelavi električne Vespe videli svojevrsten tehnični in tudi kulturni izziv. Kako izdelati električen skuter, ki bo naprednejši in boljši od konkurence. Kako prepričati svoje privržence, da je tudi električna Vespa lahko prava Vespa. Kot pravijo jim je to uspelo, a tehničnih podatkov s katerimi bi to potrdili na salonu še niso razkrili.

Z Vespo 946 Red, pa Piaggio uveljavlja svoj vodilni položaj tudi na humanitarnem in človekoljubnem področju. Svoj tehnično in dizajnersko najpopolnejši model Vespe so obarvali povsem živo rdečo barvo. Od vsakega prodanega modela bo 150 dolarjev romalo na račun organizacije, ki se bori za preprečevanje širjenja virusa HIV in izgradnjo bolnišnice za zdravljenje obolelih za AIDS-om.