Eicma: Yamaha

7. 11. 2013
Deli

V teh dneh na salonu v Milanu Yamaha predstavlja trojico novih modelov.

Po tem, ko je že pred pričetkom jesenskega salona Yamaha svetu predstavila in tudi že lansirala v prodajo novi trivaljnik MT-09, je zdaj predstavila tudi nekoliko manjši, dvovaljni model MT-07.

MT-07 poganja vrstni oziroma paralelni dvovalnik s 689-kubiji, ki pa se po zaslugi starega trika z 270 stopinjskim zamikom glavne gredi, bolj kot vrstni obnaša kot motor z zasnovo V. Suha teža novega zabavnega nakeda je 164 kilogramov, motocikel pripravljen za vožnjo z nekaj goriva pa tehta 179 kilogramov. Čeprav se po velikosti uvršča v razred srednjekategornikov, pa naj bi se cena približala tistim, ki jih na primer pri Hondi zahtevajo za manjše pollitrske modele iz serije CB.


Druga novost je novi povsem klasičen model SR400. Do zdaj smo pri nas ta motociklček poznali zgolj v 125 in 250 kubični izvedbi, različica s 400-kubičnim agregatom pa bo vsekakor bolj zanimiva za tiste, ki iščejo enostaven in cenovno ugoden motocikel. Zračno hlajeni motor ima sodoben vbrizg goriva, nima pa električnega zaganjača. Bo treba kot v starih časih 'kurblati'. Kul.

Tretja novost je sicer še vedno predstavljena kot koncept, a dobro informirani viri blizu tovarne sporočajo, da bi se trikolesnik Tricity lahko zelo kmalu pojavil v salonih, saj naj bi bile vse priprave za začetek proizvodnje večjih količin praktično končane. Poganjal ga bo 125-kubični motor, o tem, ali bo opremljen tudi z bolj zmogljvimi motorji pa za enkrat ni podatkov. Vsekakor upamo da bo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja