Električna Yamaha prihaja v letu 2011

15. 7. 2010
Deli

Razvoj električnh skuterjev je vsekakor v polnem razcvetu, tisti, ki pa tovrstna dvokolesa spremljate že dalj časa pa veste, da stvar sploh ni nova.

Yamaha je bila ena prvih, ki je kupcem (sicer samo na japonskem trgu) ponudila električni skuter že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Yamaha Passol se je takrat imenoval kompaktni elektro skuter. Passol je bil nekajkrat posodobljen, a za evropsko tržišče je ostal bolj kot ne neznan. Množično ga je uporabljala japonska lokalna samouprava, z njim se tudi danes naokrog prevažajo javni uslužbenci, vzdrževalci, poštarji in podobni kalibri.

A pri Yamahi so mnenja, da je nastopil čas, ko bo potrebno stopiti tudi na prosti trg električnih skuterjev, zato so pripravili model ES-03, ki bo na voljo v nekaj različnih izvedbah, na evropske ceste pa bo zapeljal v letu 2011.

Kar se tiče tehničnih podatkov je Yamaha javnost seznanila z močjo elektromotorja, ki znaša 1, 4kW, težo 56 kilogramov, domet tega skuterja naj bi znašal okrog 40 kilometrov, največja hitrost pa je 30 kilometrov na uro.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol