Motorist in smučar Eric de Seynes je prvi Evropejec na čelu Yamahe v Evropi

8. 1. 2018 | Peter Kavčič
Deli

Francoz, ki nas na novinarskih konferencah vedno navdušuje s svojo izjemno strastjo do motociklov in ki trdno stoji za idejo trikolesnika Niken, je zasedel najvišjo možno vlogo v Yamahi v Evropi.

Eric de Seynes, strasten navdušenec nad motošportom, ki mu dirkanje z motocikli ni tuje, je tudi aktivni smučar, saj je tudi sam nekaj časa delal v razvoju smučarskega proizvajalca Salomon in zelo dobro pozna smučarsko 'karvanje' po snežnih strminah. Prav poznavanje tega je pripomoglo, da se z Yamaho Niken sedaj to prenaša tudi na cesto.

Takole je simpatični dosedanji izvršni direktor, ki na svoji Facebook strani redno spremlja in objavlja rezultate Yamahinih dirkačev, opisal svoje novo poglavje v poslovni karieri:

»Zdaj je uradno, naslednji ponedeljek grem h gospodu Kuwata, s katerim sem štiri leta delal odlično in postal 16. predsednik Yamaha Motor Europe in prvi Evropejec, ki je zasedel to funkcijo. V čast mi je, predvsem pa sprejemam tudi veliko odgovornost, ki mi jo skupina pripisuje na začetku leta 2018. Hvaležen sem, da mi Yamaha dovoli živeti svoje življenje in doseči poklicno življenje, o katerem nisem niti sanjal. Nikoli nisem postavil omejitve za svoje poklicne cilje, vendar sem vedno verjel v zavezanost, vključenost, spoštovanje drugih, iskrenost, razvoj, ustvarjalnost, sodelovanje s trgovci in strankami, predvsem pa v praktično uporabnost naših izdelkov in v strast do motorjev. Ob tem bi se rad zahvalil Yamahi, ker so mi omogočili to poslovno pot s temi vrednotami. Z veseljem služim tej čudoviti znamki, tej družbi z vzornimi vrednotami in temi trgi, ki jih imam rad in prevzemam vodenje Yamaha Motor Europe. Ob številnih projektih, napredku, ki bo, upam, da še večji, želim izpolniti vsa pričakovanja.«

Yamaha Niken ima njegovo veliko podporo; pravi, da jo moramo najprej preizkusiti, nato soditi.

Peter Kavčič
foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja