Fantic Motor Caballero 125

9. 12. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Verjetno najboljši enduro in supermoto motor s štiritaktnim 125-kubičnim agregatom. V odprti različici na zadnje kolo spravi 24 'konjev'!

Fantic Motor, za mnoge ne preveč poznana znamka, ki se je v zgodovini trudila predvsem v trialu, ima danes zelo spodoben program za najstnike. Tokrat vam predstavljamo Caballero 125 v dveh različicah in sicer kot terenski enduro in bolj cestno naravnan supermoto. Oba imata vgrajen hišni enovaljnik s tekočinskim hlajenjem, štirimi ventili v glavi in 124, 45 kubičnimi milimetri delovne prostornine, katere napaja Keihinov uplinjač. Da ustreza normam Euro3 in 'pade' v ustrezno kategorijo za šestnajstletnike, je moč omejena na 15 'konjev', v odprti različici pa zmore 20 ali celo 24 (športna različica Competizione) 'konjskih moči', kar je za štiritaktnika vsekakor zavidljiva številka.

Obenem teža ostaja 4 kilograme pod stotom, kar je rezultat kvalitetne in lahke opreme: Marzocchi vilice, Excel platišča, Tommaselli krmilo in Braking zavorni koluti. Motocikel se je odlično izkazal na enduro prvenstvih, supermoto različico pa ste lahko videvali tudi v slovenskem prvenstvu med 125-kubičnimi 'motardi'. Dobavljiv je tudi v cenejši različici s šibkejšim zračno hlajenim agregatom, a na žalost ne pri nas - ponj se bo treba zapeljati k zahodnim sosedom. Če koga zanima več, naj si ogleda njihovo spletno stran.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel