Fotoreportaža: Moto Boom

10. 4. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Priporočamo sicer, da si dogajanje ogledate v živo, ker toliko motociklov, mopedov, skuterjev, čelad, rokavic, kombinezonov, kovčkov in podobne robe, ki jo je mogoče kupiti na našem malem trgu, ne boste videli nikjer drugje. Mi smo se celjskega sejma udeležili prvega dne in dogajanje posneli tudi za vas.

Organizator Celjski Sejem d.d. je združil štiri prireditve: Avto in vzdrževanje, Logotrans, Razstava gospodarskih vozil in Moto boom. Mi smo se do Celja zapeljali seveda zaradi tega zadnjega. Kot kaže, motociklizem na slovenskih tleh doživlja svoje zlate čase. Razstavljenih je bilo ogromno dvokolesnikov vseh najpomembnejših znamk z izjemo BMW-ja, Husqvarne in nekaterih manjših proizvajalcev, sicer pa bodo obiskovalci lahko videli vse letošnje modele, nekatere izmed njih na našem trgu celo premierno.

Bogatejša kot prejšnja leta je tudi ponudba dodatne opreme. Najti je možno vse najbolj pomembne proizvajalce motoristične opreme in tudi nekaj takih, za katere mogoče niti še niste slišali. Na poligonu boste lahko tisti z veljavnim vozniškim dovoljenjem preizkusili nekatere skuterje (tudi trokolesnika MP3), na razstavnem prostoru AS Domžale in Policije pa se lahko preizkusite na simulatorju varne vožnje. Tudi brez vozniškega izpita, seveda.

Da ne bomo predolgi - poglejte si boogaaato fotogalerijo s komentarji, za video reportažo pa bo treba počakati kakšnih 24 ur - materiala je namreč ogromno. Eh, skoraj bi pozabil na brhke hostese - opazili boste lahko, da najmanj tako čedne kot tiste na svetovno znanih sejmih. Mimogrede, na Avtomagazinovi spletni strani si lahko ogledate še nekaj foto-utrinkov iz ostalih razstavnih prostorov.

Če vas zanima, sejem bo odprt do nedelje od 9.00 do 18.30, cene vstopnic pa se gibljejo od 3, 5 EUR (otroci, dijaki, študentje) do 5 EUR za odrasle obiskovalce.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja