VN Turčije: Gajser po padcu v prvem krogu kljub vsemu do 3. mesta

4. 9. 2022 | STA
Deli
VN Turčije: Gajser po padcu v prvem krogu kljub vsemu do 3. mesta (foto: Profimedia)
Profimedia

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je na VN Turčije v Afyonkarahisarju v prvi vožnji zadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v razredu MXGP zasedel tretje mesto.

Petindvajsetletni petkratni svetovni prvak je v prvem zavoju zdrsnil ter se nato s 15. mesta prebil vse do tretjega. Zmagal je Francoz Maxime Renaux (Yamaha).

Tim Gajser, ki si je že pred tedni zagotovil četrti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu, je po petem izidu v sobotnih kvalifikacijah solidno startal, a nato zdrsnil in padel. Naprej se je moral prebijati z začelja, že v drugem krogu pa je prišel do desetega mesta.

Nato sicer dolgo ni več tako hitro napredoval po razpredelnici, je pa nekaj minut pred koncem v gneči izkoristil boljši ritem in padec Francoza Romaina Febvra ter se prebil do četrtega mesta.

Nato je po najhitrejšem krogu na dirki ob koncu ujel in prehitel še Švicarja Valentina Guilloda (Yamaha), ki je pod pritiskom iz ozadja padel. Prvo vožnjo je dobil Renaux pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha).

V razredu MX2 se je dobro odrezal drugi slovenski dirkač Jan Pancar (KTM). Po ne najboljšem startu in zadržanih prvih treh krogih je nato dvignil ritem in se s 15. prebil na končno sedmo.

Druga vožnja v razredu MX2 bo ob 15.10, v MXGP pa uro kasneje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"