Hidria s tehnološkim parkom v Kopru za Ducati in BMW

7. 3. 2015
Deli

Korporacija Hidria je v februarju sklenila nove, pomembne prodajne pogodbe, tokrat z velikani motociklistične industrije, skupaj vredne več kot 25 milijonov evrov. Gre za izdelke, ki bodo vgrajeni v motocikle prihodnjih modelov premijskih blagovnih znamk od l. 2016 naprej. V celoti so bili razviti v Tehnološkem parku Hidrie v Kopru, na področju nekdanjega Tomosa, kjer se bodo tudi izdelovali.

Hidria rešitve za motocikle, s poudarkom na okvirjih, razvija na podlagi znanja, ki ga je korporacija pridobila v Tomosu. V zadnjih desetih letih so vrednost Hidriinih rešitev na področju najbolj zahtevnih jeklenih in aluminijastih okvirjev za motorna kolesa, krmil, stojal in stopalk prepoznali tudi velikani motociklistične industrije, med njimi denimo BMW in Ducati. Hidria je z BMW-jem lani podpisala večmilijonsko pogodbo za izdelavo aluminijastega okvirja za BMW-jev novi model motocikla S 1000 XR. Okvir je plod Hidriinega znanja in bo v celoti izdelan iz aluminija ter zvarjen in polakiran v Tehnološkem parku v Kopru. Kakovost Hidriinih aluminijastih izdelkov je le nekaj mesecev kasneje, v februarju, ponovno nagradil Ducati v lasti Audija. Hidrii je zaupal izdelavo ključnih delov njihovih novih motociklov. Vrednost poslov, skupaj še z drugimi novimi pogodbami, sklenjenimi v začetku letošnjega leta, znaša kar 25 milijonov evrov.

Hidria se tako z novimi pogodbami za obdobje 2016 - 2022 ter konceptualnimi razvojnimi sposobnostmi, visoko kakovostjo in točnostjo dobav prebija tudi med vodilne proizvajalce zahtevnih okvirjev in drugih ključnih delov za motocikle premijskega razreda v Evropi.

Navedeni uspeh Hidriie v Tehnološkem parku v Kopru dopolnjuje intenzivni razvoj Hidrie Aluteca. Ta na koprski lokaciji izdeluje ključne dele volanskih sistemov za premijska vozila z vodilno vlogo v Evropi v tem segmentu in Tehnološkega centra Hidrie v Kopru, ki se prebija med najbolj inovativne centre za razvoj in proizvodnjo industrijske avtomatizacije v tem delu Evrope.

Hidria je zato v zadnjih dveh mesecih samo v avtomobilskem segmentu sklenila za skupaj več kot 200 milijonov evrov pogodb za obdobje 2017 – 2023. Pred mesecem dni je razkrila 30 milijonov evrov vredno pogodbo s PSA Peugeot Citroenom, zdaj za 25 milijonov evrov pogodb s premijskimi proizvajalci motociklov. Korporacija pa ima sklenjenih še za 150 milijonov evrov novih pogodb, ki pa v tem trenutku še ostajajo poslovna skrivnost.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"