Honda Africa Twin prihaja prihodnje leto

22. 1. 2015
Deli

Na jesenskem salonu v Milanu je bila tudi Honda eden izmed proizvajalcev, ki je na svojem razstavnem prostoru požel izredno veliko zanimanja za svoj konceptni motocikel.

Govorimo seveda o dolgo pričakovanem in dolgo napovedovanem nasledniku modela Africa Twin, ki so ga ljubitelji robustnih potovalnih enduro motociklov lahko kupovali med leti 1989 in 2003.

Hondini enduraši prisegajo, da je ta motocikel praktično neponovljiv, a japonski inženirji pravijo, da bo naslednik, ki ga bodo predstavili že proti koncu letošnjega leta in zagotovo začeli prodajati v letu 2016 še odličnejši.

Jesenski salon v Milanu ni razkril prav nobenih podatkov o novem modelu, danes pa je s strani Honde potrjeno, da je bil predstavljen koncept dejansko motocikel, ki so ga testirali in razvijali skozi celotno lansko leto. Z njega so nato potrgali senzorje in ostalo testno elektroniko, in ga za pokušino razstavili in postavili na ogled svetovni javnosti.

Navdušenje je bilo seveda izjemno, tudi na račun slave predhodnika, zato so se pri Hondi odločili močno pohiteti z razvojem in nekatere druge prihajajoče modele celo za nekaj časa odriniti na stranski tir.

Znano je, da bo novega Africa Twin poganjal litrski dvovaljnik, ki bo po želji kupca na voljo tudi z dvosklopčnim menjalnikom DCT, ne bo pa manjkala tudi vsa ostala varnostna in druga elektronika in oprema.

Predstavniki Honde z nasmeški na obrazu pravijo, da pri tem konceptu niso nikoli razmišljali o imenu Africa Twin, pač pa so koncept poimenovali True Adventure. Motocikel naj bi bil vmesni člen med enduro motociklom in dirkalnikom za dirko Dakar. Pri razvoju inženirji stremijo k temu, da bi bil motocikel kljub močnemu motorju (imel naj bi okrog 110 konjev) čim lažji in čim bolj okreten, ter tako dejansko sposoben tudi pravega off-roada.

Povsem razumljvo je, da so pri razvoju in lansiranju tega motocikla na trg pri Hodni izredno pazljivi in preudarni, saj ima model Africa Twin izredno veliko in pomembno vlogo v Hondini zgodovini.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja