Honda CRF 250R in CRF 450R - jubilejno modelno leto prinaša pomembne novosti

29. 5. 2022
Deli

Pri Hondi se pripravljajo na novo jubilejno leto. Tokrat na 50-to obletnico tekmovanj v motokros in drugih off road dirkah.

Pol stoletja nastopanja na najzahtevnejših motokros in ostalih offroad tekmovanjih je uspeh že samo po sebi, ob dejstvu, da je Honda pri tem tudi zelo uspešna, pa je jubilejno modelno leto še dodaten razlog za praznovanje. In seveda za predstavitev novosti in izboljšav, ki jih prinaša modelno leto 2023.

Pri uvozniku AS Domžale Motocenter in pri pooblaščenih prodajalcih bosta nova modela CRF 250 R in CRF 450 R na voljo že v mesecu oktobru. Za 250-kubični model bo potrebno odšteti 8.990 EUR, za 450-kubični model pa 9.490 EUR, za jubiljeni 450 R pa 9.790 EUR. Tisti, ki bi si morda želeli hard enduro modela CRF 250/450RX ali pa začetniški kros CRF150RB ne boste ostali praznih rok, saj je dobava možna po posebnem naročilu.

Honda CRF 250R za prihodnjo sezono ne prinaša tehničnih sprememb (prenovljena za MY 2022, ko je dobila izboljšan okvir z modela 450), veliko pa je bilo postorjenega pri modelu CRF 450R. Spremenili so sesalni sistem, ta je zdaj bolj raven, daljši in malenkost tanjši, rezultat pa je za 10-odstotkov več navora pri nižjih vrtljajih in bolj enakomerno naraščanje moči. To bo vsekakor prišlo prav nekoliko manj izkušenim motokrosistom, tisti najboljši pa bodo to prednost znali izkoristiti pri vožnji skozi zavoje. Nov je tudi izpušni lonec, ki je po novem izdelan iz močnejšega aluminija, je bolj odporen na udarce, vendar v primerjavi s prejšnjim ni težji. Izboljšana je tudi prednja vilica, nove pa so seveda tudi barvne grafike.

Jubilejni model bo barvno še nekoliko bolj pester, saj bo nove grafike združeval z detajli modela CR250M izpred 50-ih let ter serijo CR iz osemdesetih let, ki so bila za Hondo še posebej uspešna. Jubilejni model boste prepoznali po modrem sedežu, zlato obarvanih kolesih in krmilu ter beli podlagi za startno številko dirkača.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja