Honda CRF250R 2014 - radikalno spremenjena!

14. 5. 2013
Deli

Honda je poskrbela za popolno vznemirjenje motokrositov in pravkar predstavila vročo novost za 2014. CRF250R 2014, ki bo na nekaterih trgih prvim kupcem na voljo konec poletja ima nov motor, okvir, geometrijo, nove plastike, novo vzmetenje in izpuh z dvojnim dušilcem. In... ne, nima zračnega vzmetenja!

Kot pravijo pri Hondi, so za model, ki naj bi prišel v salone v začetku septembra, naredili za generacijo mladih voznikov, ki najraje 'scrubajo' prek skokov. K temu, bo pripomoglo znižano in še bolj centralizirano težišče. Motor naj bi zmogel več moči in navora v osrednjem območju vrtljajev zahvaljujoč novemu batu, cilindru in zvišani kompresiji.

Vbrizg goriva je najboljše kar honda ta hip lahko ponudi in zagotavlja več moči ter boljšo odzivnost na dodajanje plina.Menjalnik je petstopenjski, zavorna koluta merita 240 mm v premeru, spredaj se bohitijo showine vilice z 48 mm premera, zadaj pa prav tako showin blažilnik z 315 mm hoda. Višina sedeža od tal meri 951 mm, razdalja od tal do okvirja pa 322 mm. S polno posodo za gorivo (6,5l) in z vsemi tekočinami tehta 105,7 kg.

PeK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja