Honda pokazala dirkalnik za Dakar: CRF450 Rally

2. 10. 2012 | Matevž Hribar
Deli

V Kolnu je Honda razkrila izdelek dirkaškega oddelka HRC, s katerim se bodo januarja podali na dakarski reli v Južni Ameriki.

Nova Honda CRF450 Rally temelji na serijskem enduro modelu CRF450X in je opremljena s Hondinim vbrizgom goriva (PGM-FI). Tehničnih podrobnosti zaenkrat niso razkrili, po fotografijah sodeč pa je Rally opremljen z vzmetenjem Showa, gumami Pirelli in izpušnim sistemom LeoVinci.

Kot smo na Motomagazinu že pisali, bodo za HRC vozili Helder Rodrigues, Felipe Zanol, Sam Sunderland in Javier Pizzolito, danes pa so objavili, da se jim bo pridružil še enajstkratni prvak na dirki Baja 1000, Johnny Campbell iz Združenih Držav. Tip na brezpotju vsekakor zna odpreti plin, kako pa se bo spopadel z navigacijskimi preprekami, pa bomo videli januarja.

Prva resna preizkušnja za novi dirkalnik bo reli v Maroku, ki se začne 14. oktobra. Udeležilo naj bi se ga vseh pet omenjenih dirkačev. Obljubljajo, da bodo javnost o dogajanju redno obveščali preko www.teamhrcrally.com in na Twitterju (@TeamHRCrally).

Matevž Hribar
foto: HRC

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja