Huda nesreča Pujola na reliju v Španiji

26. 3. 2007
Deli
Huda nesreča Pujola na reliju v Španiji

Španski voznik relija (KTM Gauloises) in eden najhitrejših zemljanov na dvodnevnih bajah, Isidre Esteve Pujol, je na reliju po Španiji hudo padel in si pri tem poškodoval sedmo vretence ter polomil rebra. Zdravniki so ugotovili tudi hudo poškodbo pljučnega krila.

Po prvih podatkih je njegovo stanje stabilno in je izven življenjske nevarnosti. Kako huda je poškodba hrbtenice, bodo zdravniki ugotovili v naslednjih dneh. Za komentar smo povprašali tudi Mirana Stanovnika, ki je dejal, da gre za klasičen padec pri visoki hitrosti, ko voznika preseneti jarek ali luknja in ga obremenitev stisne do te meje, da pri udarcu pride do popustitve prsnega koša. Na podoben način je prav Miran že staknil doslej najhujšo poškodbo (Dubaj pred tremi leti), ko si je zlomil šesto in sedmo vretence ter rebra. Miran upa, da bo prijatelj Isidre lahko ohranil gibljivost nog in mu želi hitro okrevanje.

Ob misli na nesrečo tako vrhunskega voznika se le še sprašujemo, kam gre reli in ali vsa zaščitna oprema res lahko zmanjša resnost poškdb? Konec koncev bi tako hude poškodbe lahko zmanjšali le z zahtevnejšo navigacijo. V osemdesetih letih, ko na primer še ni bilo GPS-sistemov, je bilo takšnih poškodb manj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol