Indian Scout

4. 8. 2014
Deli

Kot kaže je letos leto ameriških kruzerjev, saj ameriški proizvajalci Indian, Victory in Harley Davidson potencialne kupce v teh dneh dobesedno bombardirajo z novimi zanimivimi modeli.

Potem ko je Victory predstavil svojega vsaj na videz zlobnega Magnuma, Indian oživil legendarnega Roadmasterja, in Harley Davidson prenovil model Road Glide, je Indian spet predstavil zanimiv model, ki so ga poimenovali Scout.

Modela Scout tudi dobro obveščena motoristična srenja ni pričakovala. Kot pravijo pri Indianu, model Scout nalašč ni kopija nobenega drugega konkurenčnega modela. Kot pravijo je bil model Scout, ko je v 30-ih letih prejšnjega stoletja prišel na trg, tako zelo hud, da je moral celo Harley Davidson izdelati posebno verzijo svojega dirkalnega motocikla, da je lahko ta vozil vštric s serijskim Scoutom. Kako je s tem sicer ne vemo, vprašanje za kakšnega deda ali pradeda, ki se je v tistih časih potikal po ZDA.

Nekaj take tradicije v svet velikih kruzerjev prinaša tudi njegov sodobni naslednik . Scout bo kljub zajetnim meram, ki pa bodo vseeno najmanjše v razredu,  tehtal 'skromnih' 270 kilogramov, 1.133-kubični motor pa bo razvil okroglih 100 konjskih moči. Podatki sicer niso zelo impresivni, a ker gre za najmanjši, najlažji in najnižji model v kraljestvu velikih kruzerjev vseeno obetajo nekaj več veselja in dinamike kot okoreli velikani. Bi pa naj bil ta model cenovno zelo dostopen, govori se, da bo na trgu ZDA stal slabih 11 tisočakov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja