Kaj ste klikali v 2009?

4. 1. 2010
Deli

Red Bull X-Fighters v Mariboru, video test Yamahe YZF-R1 in novica, da je Piaggio MP3 LT vozen z B kategorijo, so tri najbolj brane novice v preteklem letu. Objavljamo prvih deset!

Statistike so ena izmed prednosti interneta. Pri prodaji revije nam je približno jasno, da se bodo nekateri izvodi z zanimivimi vsebinami prodajali bolje, a vseeno informacije, na katerih straneh se zadržite več in katere le prelistate, nimamo. Pri svetovnem spletu je drugače - na podlagi statistik lahko za določeno časovno obdobje natančno vidimo, kolikokrat so bile ogledane posamezne vsebine. Vas zanima, kaj vas je najbolj zanimalo v 2009?

Največkrat je bila ogledana novica, da v Maribor prihaja ekipa Red Bull X-Fightersov. Kako malo je potrebno, da so (mladi) motoristi srečni - odskočna rampa in ekipa mojstrov na motokros motorjih sredi mesta . . Pričakovanje je bilo upravičeno, Redbullovci so sredi štajerske prestolnice res napravili moto šov, kot ga v Sloveniji še ni bilo.

Druga najbolj klikana vsebina na www.moto-magazin.si je video test (takrat nove) Yamahe YZF-R1. V tistem času se je na veliko razpravljalo ali nova R1 ima 'big bang' agregat ali ne in verjetno vas je tudi naša ugotovitev, da nov agragat NI enak tistim v dirkalnikih za MotoGP pritegnila k ogledu.

Med tistimi, ki bi za vožnjo (po mestu) avtomobil radi zamenjali za skuter, pa nimate ustreznega vozniškega dovoljenja, je bilo kar nekaj srečnih ob objavi novice, da se bo Piaggio MP3 v izvedbi LT lahko uporabljal tudi z izpitom B kategorije. Da je s trokolesnim skuterjem italijanski proizvajalec zadel žebljico na glavico, vam pove tudi število vozil na slovenskih cestah, saj je slovenski zastopnik PVG iz Kopra s prodajo namreč zelo zadovoljen. Torej - tretje mesto si je prislužila novica, da je MP3 vozen tudi z B kategorijo.

Na četrtem mestu je spet video test, a tokrat ne Japonca v Avstraliji, temveč Nemca v Sloveniji, natančneje kar v njenem glavnem mestu. Z dvokolesnikom BMW F 800 R smo iz mestnega zapora pobegnili na podeželje in tako predstavili bistvo takega motocikla: dobro se znajde v mestu, obenem pa motoristu nudi užitke po podeželskih cestah in mu tako za dan ali dva misli odvrne od (ljubljanske) gneče.

Peta najbolj brana vsebina našega portala pa daje vedeti, da je v slovenskih motorističnih srcih veliko nostalgije po starih (dobrih? ) časih. Posebni poštarski test, v katerem sta se spopadla Tomos Hip Hop 45 in Tori Master 50 je risal nasmeh na obraz starim in mladim!

Po številu ogledov je kmalu za tem članek Enduro bonton - ne uničujte odnosov in narave, povzet iz Motokataloga 2009. Srčno upamo, da se je vsebina koga prijela in da se bo bonton uporabljal tudi v praksi.

Na sedmem mestu je spet en bavarski produkt (ni kaj, lenobe jim v tem letu ne gre očitati! ) in sicer svetovna premiera stroja z imenom BMW S 1000 RR. Po objavi tehničnih podatkov nemškega superbajka se je vsul val komentarjev in po tem, ko je zadevo naš novinar Peter motocikel tudi preizkusil, lahko rečemo, da je pregovor 'za dobrim konjem se vedno kadi' v tej situaciji več kot na mestu.

Na osmem mestu spet nekaj, o čemer smo tule že pisali. Piaggio MP3 400 i.e. LT je dokaz, da tri kolesa niso le modna muha in da se je marsikateri novopečeni skuterist pred nakupom informiral prek svetovnega spleta.

Vas zanima, kako se Husqvarna TE 310 i.e., obuta v Savske gume obnese na enduro dirki? Kot kaže je odgovor pritrdilen, saj je video pristal na devetem mestu najbolj gledanih vsebin v letu 2009. Tudi sami včasih kliknemo prav sem in se ob posnetkih s kamere, pritrjene na čelado, spominjamo prijetnih in napornih dirkaških trenutkov.

Tomos je kot kaže zvezda. No, oba z Matjažem si zaslužita aplavz za svojevrsten preizkus dežnega kombinezona v avtopralnici. Video: z mopedom v avtopralnico zaključuje lestvico desetih najbolj priljubljenih člankov.

Tako, to je bilo prvih deset najbolj klikanih v 2009, seznam zanimivih vsebin pa se tu seveda ne konča. Sledijo še Dvo- ali štiritaktni KTM, Dan z BMW ekipo superbike, Hostese iz Milana (mljask), S skuterjem po golf igrišču . .

In kaj bomo ustvarjali v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2010? Ostanite z nami, pa boste videli. Pa srečno!

ekipa www.moto-magazin.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja