Kako o Tomosu poroča Al Jazeera Balkans

1. 2. 2014
Deli
Kako o Tomosu poroča Al Jazeera Balkans

Potem, ko je TOMOS proizvodnjo svojih mopedov v lanskem novembru iz Turčije preselil nazaj v Koper, se povpraševanje po mopedih povečuje.

Hidria, ki je krovna družba v katero spada tudi znamka TOMOS je hitro po preselitvi proizvodnje v turško tovarno Ramzey pri Istanbulu ugotovila, da turki pričakovanj Tomosovih kupcev ne bodo zadovljili. Zahteve Slovenskih naročnikov so bile enostavno previsoke.

Do nadaljnega tovarna Tomos in proizvodnja mopedov tako ostaja v Kopru. Trenutno je zaposlenih 25 delavcev, mopede izdelujejo po naročilu. Trenutno njihova naročila zajemajo približno 500 mopedov na mesec, kar na letnem nivoju predstavlja 6000 mopedov. Povpraševanje je veliko na zahtevnih tržiščih, kot je Britansko in Ameriško, zelo radi pa Tomosove mopede še vedno vidjio tudi v državah bivše Jugoslavije. Srbska pošta jih je tako pred kratkim kupila nekaj več kot 400. Katerih? Ja rumenih APN-ov seveda.

Na območju nekdanje tovarne Tomos skupina Hidria še danes zaposluje skoraj 400 ljudi. Večina jih dela v podjetju Alutec (aluminijaste komponente za avtomobilsko indrustijo), ter podjetju Mototec (tam izdelujejo okvirje za motocikle BMW, Ducati, mopede Tomos in skuterje Piaggio).

Kako pa o našem Tomosu poročajo na Balkanu pa si oglejte na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja