Kateri je omembe vreden 2000-2010?

29. 12. 2009
Deli
Kateri je omembe vreden 2000-2010?

Prvo desetletje novega tisočletja gre h koncu.

Prvih deset let je vsaj po občutku minilo nenavadno hitro in bolj kot ne se bo na vseh področjih teh deset let potegnila črta. Sledile bodo analize, pametni bodo ekonomosti, gospodarstveniki, politiki, statistiki, penzionisti . .

Kaj pa je novega v svetu motorjev, skuterjev in mopedov? Kateri motor, kateri skuter in kateri moped je zaznamoval to prvo desetletje? V svetu skuterjev najverjetneje Piaggio MP3, pri mopedih se ni (ali pa je? ) dogajalo nič posebnega, vsaj Slovenijo je najbolj obnorela Tomosova družina Flexerjev in Youngsterjev.

Pri motorjih je dilema še večja. Enduro, cestni, kros, potovalni, naked . . Kateri je v svet motociklizma uvedel največ novosti, kateri je pridobil največ simpatij, kateri je najlepši? In obratno, kateri je grd, kateri slab, zastarel, predrag.

Vsekakor preveč legendarnih imen. Varadero, Transalp, Stelvio, GS, 998, Monster, serija Z, TNT, Triumph, R6, R1, CBR, Goldwing, LC4. Seznamu ni konca.

V bistvu se ne morem odločiti, vem samo, da mora v garaži name čakat en moped, en maksi skuter in en motor. To se zmeraj lahko ponuca.

In kaj menite vi? Kateri je po vašem mnenju najbolj zaznamoval to desetletje, v pozitivnem ali negativnem smislu. Kateri se vam je najbolj vtisnil v srce in katerega nočete več niti videti?

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol