Kawasaki na Intermotu s kompresorskim motorjem

3. 9. 2014
Deli

Na prihajajočem salonu Intermot bo po napovedih ena izmed večjih atrakcij Kawasakijev motocikel, ki ga bo poganjal motor s kompersorjem.

O motorju, ki mu bo na pomoč priskočil kompresor, se je pri Kawasakiju govorilo že lansko leto, to jesen pa naj bi ga prvič uzrla tudi svetovna javnost. Prototip serijskega motocikla, ki ga bo Kawasaki pripeljal na Itermot je po navedbah virov blizu tovarne praktično pripravljen za proizvodnjo.

Ninja H2, kot so zeleni poimenovali svoj novi športni motocikel bo po njihovih navedbah v svet motociklov prinesel spremenjen pogled na tovrstne motocikle. Variabilno delovanje kompresorja omogoča prilagajanje moči motorja v vseh situacijah in za vse potrebe, posledično pa so zmogljivosti takšnega motorja idealne za skoraj vse vrste motociklov.

Kawasaki je eden od pionirjev na področju motociklov s dodatnim prisilnim polnjenjem, saj je že leta 1978 kupcem omogočil nadgradnjo svojega takratnega modela Z1 s turbinskim polnilnikom ameriške izdelave. Takšen Kawasaki je razvil 126 konjev in 'letel' 250 kilometrov na uro. Kmalu je sledila tudi Honda, ki je kot prva pričela s serijsko proizvodnjo turbo-motocikla, modela CX500t.

Na sliki: Kawasaki Z1 1978 in Honda CX650t

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja