Kawasaki Ninja H2R s kar 300 konji!!

30. 9. 2014
Deli

Že nekaj tednov se govori o kompresorskem motorju, ki ga je Kawasaki pripravil za vgradnjo v serijske motocikle in naj bi bil v nasprotju s pričakovanji na serijskem motociklu predstavljen šele na salonu v Milanu.

Pri Kawasakiju pravijo, da bodo s tem motociklom v motociklizmu začeli novo ero, in glede na podatke, ki jih navajajo za motocikel, ki zaradi svojih izjemnih zmogljivosti ne bo homologiran za cestno uporabo, jim gre vsekakor verjeti.

Pri razvoju motocikla so sodelovali strokovnjaki iz skorajda celotnega koncerna Kawasaki zato je na prednji maski tudi logotip giganta Kawasaki Heavy Industries.

Revolucionarni motor s štirimi valji postavljenimi v vrsto in prostornino 998 kubičnih centimetrov v modelu Ninja H2R razvije okroglih 300 'konjev' in prinaša nepredstavljive zmogljivosti. Aerodinamika je plod znanja in razvoja Kawasakijevega vesoljskega oddelka, vsi aerodinamični elementi pa so izdelani iz karbona.

Kawasaki se je odločil, da bo o tehničnih podatkih modelov izdelanih za cestno uporabo govoril šele na salonu v Milanu, najverjetneje pa bo potrdil govorice, da bo za cesto na voljo 225 konjskih moči.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja