Kawasaki še naprej predstavlja novosti

12. 10. 2011
Deli

Pri Kawasakiju pred prihajajojčim Milanskim salonom praktično vsak dan predstavijo kakšno novost. Jim bo za Milano sploh kaj ostalo?

Potem ko je bil v začetku tedna predstavljen športnik ZZR 1400, so se strategi v Akashiju odločili, da bodo izkoristili naklonjeno publiciteto, zato so po dveh letih predstavili nekoliko osveženi potovalnik GTR 1400, v javnost pa so jim 'ušle' tudi prve fotografije litrskega Versysa.

GTR tehničnih sprememb tokrat ni bil deležen, bo pa v prihodnjih sezonah na voljo v novih barvah. Motor bo ostal enak, torej 1352 kubični štirivaljnik (ZZR 1400 bo dobil nov, nekoliko večji agregat), ki razvije 155 konjev, serijsko bo opremeljen z ogravanimi ročicami, sistemi ABS, KIPASS, protizdrsnem sistemom, električnim pomikom vetrobrana... Nova barvna paleta poleg že obstoječih vključuje še temno rdečo in črno barvo.

V javnost pa so pricurljali tudi prve fotografije novega litrskega Versysa. Časnika Moto-Station in Moto-net objavljata slike iz katerih je razvidno, da bi litrskega Versysa lahko poganjal enak agregat kot golega Z1000. Slike so sicer nekoliko manj kvalitetne, vidi pa se da gre za aluminijast okvir in štirivaljnik. Sodeč po paketu koles pa se lahko zaključi, da bo Versys 1000 konkuriral Suzukijevemu V-Stromu, Triumphovemu Tigru, Multistradi 1200 in še kateremu drugemu cestnemu enduru.

čakamo Milano...

MaT

foto: Moto-station, Moto net, tovarna

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja