Koncept: BMW-jev scrambler

1. 7. 2015
Deli
Koncept: BMW-jev scrambler

BMW je pred kratkim na sejmu custom motociklov v Biarritzu v Franciji predstavil koncept scramblerja, ki naj bi ga kot serijski motocikel uradno predstavili na jesenskem salonu v Milanu.

Predstavljeni koncept je v duhu dogodka, ki se je odvijal na znani surferski plaži sicer imel nekaj dodatkov in poslikav, ki jih na serijskem motociklu najverjetneje ne bomo videli. Nosilec za surf in ekscentrična poslikava rezervoarja prav gotovo sodita med elemente, ki jih ima le konceptni motocikel.

Osnova za ta zanimivi koncept je model R nineT, ki je vsaj na prvi pogled precej bolj žlahten od konceptnega motocikla, ki so ga poimenovali Path22. Razlika je opazna pri samem rezervoarju, ki je izdelan iz pločevine in ne iz aluminija, elementi kot so luči, ročice in podobno pa so precej enostavnejši. Vodilnim pri BMW je očitno jasno, da mora biti scrambler cenovno bolj dostopen kot model NineT.

Vsekakor bo ta motocikel, če bo res postal serijski model, med scramblerji pravi posebnež. Bokserski motor bo sodil med zmogljivejše, bo pa tudi eden redkih s kardanskim prenosom moči. Prodaja BMW-jevih motociklov je v zadnjih letih doživela pravi razcvet, a kot kaže, si bavarci kar se tiče širitve njihove ponudbe še ne mislijo vzeti odmora.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol