Koncept: Honda Zoomer X

7. 5. 2013
Deli

Gotovo poznate Hondo Zoomer?

To je tisti grozen skuter za katerim so ponoreli Hollywoodski zvezdniki in vsi, ki se štejejo za pripadnike svetovne estradne elite.

No, Zoomer se mora svoji popularnosti med zgoraj omenjenimi zahvaliti predvsem svojemu motorju, ki v svetu 50-kubičnih skuterjev velja za enega tehnično najbolj naprednih in okolju najprijaznejših. Poleg tega pa je Zoomer postal priljubljena osnova za tiste, ki si želijo izdelati svoj custom skuter. Pravzaprav je Zoomer pionir v temu, če mu lahko tako rečemo - custom skuter razredu.

In če so lahko svojo legendo obnovili pri Vespi, pri Lambretti, pri VW-ju, Miniju in Fiatu, so se za enako potezo odločili tudi  pri Hondi. Na salonu na Tajskem je Honda tako predstavila svojo študijo, oziroma bolje rečeno kreacijo naslednika priljubljenega modela Zoomer, pri katerega oblikovanju so se bolj kot po klasičnih skuterskih rešitvah zgledovali po smernicah iz sveta custom motociklov.

Koncept Zoomer X Califirnia Style je tako dobil široko zadnjo gumo, daleč naprej potegnjene prednje vilice in kromiran izpušni sistem.

Podatkov o morebitni proizvodnji niso posredovali, ampak takole na prvi pogled se zdi, da bi to lahko bil prav zanimiv skuter.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja