Koncept: Koenigsegg na dveh kolesih (ki to ni)

1. 2. 2017
Deli

Koenigsegg je znamka, ki jo za zdaj poznamo predvsem po superšportnih avtomobilih. Motocikel iz njihove hiše je za zdaj samo koncept, ampak tako je bilo tudi z avtomobilom.

Če si uspešen v poslu, je v tebi še malo švedske plemiške krvi, imaš rad hitre avtomobile in si povrh vsega še malo nor, potem si pač narediš svojega. In ni hudič, da imaš lahko enega izmed najboljših.

Nekako tako je svojo zgodbo leta 1994 začel Šved Chirstian von Koenigsegg, ko se je na podlagi svoje želje iz otroštva in makete v merilu 1:5 odločil ustanoviti tovarno, v kateri bodo izdelovali najhitrejše avtomobile na tem planetu. V letu 2002 je na ceste zapeljal njihov prvi avtomobil, ki je v večini držav dobil homologacijo za vožnjo po cestah, sledilo pa je kar nekaj modelov, ki jih tisti, ki si to lahko privoščijo, danes navdušeno kupujejo za svoje zbirke.

Zdaj, kot kaže, pri njih razmišljajo tudi o motociklu, v javnost pa so spustili fotografije njihovega koncepta. Verjetno trenutno tudi sami nimajo pojma, kateri motor bi lahko poganjal ta motocikel, sodeč po izpušnih loncih na zadnjem delu, pa očitno razmišljajo o bencinu in ne elektriki. To nam je všeč.

MaT

Dodano 3.2.2017: Očitno je nek oblikovalec 'zlorabil' zveneče avtomobilsko ime. Kot so pri Koenigseggu javili preko Twitterja, koncept ni njihovo delo. Novico vseeno puščamo objavljeno, morda bo kdo dobil navdih za garažno predelavo :)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja