Za mlade med 14 in 19 letom: KTM Junior Cup

30. 1. 2012 | Matevž Hribar
Deli

Se spomnite Tomos pokala s 125-kubičnimi supermoti? Nekaj podobnega je za letošnjo sezono pripravil KTM! Le malenkost na višjem nivoju ...

KTM je dirkanja željni mladini pripravil zanimiv paket: z le malenkost predelanimi motocikli 690 Duke se bo v letu 2012 odvijalo evropsko pokalno prvenstvo, namenjeno motoristom (in verjetno tudi pogumnim motoristkam) med 14 in 19 letom starosti. Edina zahteva je vsaj eno leto izkušenj v tekmovanjih pod zvezo FIM.

Na osmih dirkah bo v sklopu svetovnega prvenstva superbike tekmovalo 36 voznikov iz 10 držav in to tik pred drugo ogrevalno dirko razreda superbike.

Pit Beirer, šef športnega oddelka v KTM-u: "V dirkanje na svetovnem nivoju smo vpleteni kar nekaj let, med drugim s prvenstvom Red Bull Rookies Cup in letos tudi v razredu Moto3. Letos bomo podprli mlade talente v okviru svetovnega superbike prvenstva."

Nad motociklom z enovaljnim agregatom je Jeremy McWilliams, bivši MotoGP dirkač, navdušen: "V Španiji sem imel med fotografiranjem za tovarno možnost vožnje z novim Dukom. Motocikel je izredno lahek, agregat pa zelo prožen. Z nekaj dodatki iz kataloga PowerParts je motocikel odličen za vstop v svet dirkanja."

690 Duke za prvenstvo bo v primerjavi s serijskim motociklom močnejši za približno deset 'konjev' in hkrati za deset kilogramov lažji. Imel bo enojni sedež, nekaj dodatkov iz ogljikovih vlaken, bolj nazaj postavljene stopalke, nižje krmilo, Akrapovičev izpušni lonec, drugačno odmično gred in komoro zračnega filtra, nastavljivo vzmetenje znamke WP in zmogljivejše zavore.

Bi dirkali? Kliknite tule.

Opomba: na fotografijah ni dirkalni motocikel, ampak le serijski 690 Cup s PowerParts dodatki.

Koledar 2012:
22. april - Assen (NIZ)
6. maj – Monza (IT)
10. junij – Misano (IT)
1. julij – Motorland Aragon (ŠPA)
22. julij – Brno (ČEŠ)
5. avgust – Silverstone (VB)
9. september – Nürburgring (NEM)
7. oktober – Magny Cours (FRA)

Matevž Hribar
foto: Romero S.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja