KTM Lifetime Mobility Service – v primeru težje okvare poskrbijo za nadaljevanje poti. Tudi za Slovence!

11. 5. 2017 | Matevž Hribar
Deli

Brezplačna pomoč na cesti - a le, če ste motocikel serivsirali pri pooblaščenem serviserju.

Avstrijski proizvajalec motociklov se je odločil ponuditi brezplačno asistenco 'KTM Lifetime Mobility Service' za vse motocikle iz cestnega programa. Storitev velja v 24 evropskih državah, tudi v Sloveniji, a, logično, le za motocikle, ki bodo vzdrževani pri pooblaščenem serviserju. Vsak kupec novega cestnega KTM-a (za modele EXC in SX-F storitev ne velja) bo storitve eno leto deležen brezplačno, nato pa se bo storitev samodejno podaljševala ob vsakem servisu do naslednjega predvidenega servisa in sicer do določeno prevoženih kilometrov ali pa časovne omejitve, kar pride prej, a največ do enega leta naprej.

Storitev omogoča klic v sili 24 ur na dan in pokriva tako okvare kot vandalizem, krajo, poizkus kraje ali požar, motoristu in sopotniku pa bodo v teh primerih nudili popravilo na mestu okvare, prevoz in hrambo motocikla, nadomestne dele in servis. V najhujšem primeru, če popravilo ne bo mogoče, storitev omogoča 'Trip Continuation' (nadaljevanje poti), pri čemer bodo popotniku in sopotniku krili stroške nadaljevanja poti s taksijem, najetim avtomobilom, vlakom ali letalom, odvisno od razdalje do cilja.

Storitev je na voljo od 1. januarja 2017, priznana pa bo tudi za motocikle, kupljene pred tem datumom, a z omejitvijo: za enovaljnike do 60.000 kilometrov oziroma do starosti 8 let ter za dvovaljnike 80.000 prevoženih kilometrov oz. 8 let; kar pride prej.

Za napake pri prevodu iz angleškega besedila uredništvo spletne strani avto-magazin.si ne odgovarja, kot tudi ne opravlja nikakršnih popravil KTM-ov na terenu ali drugače povedano – za popolno informacijo o storitvi obiščite spletno stran www.ktm.com/mobilityservice.

Matevž Hribar
foto: R. Schedl, Mitterbauer H. / KTM Images

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja