KTM MX in enduro 2009!

25. 6. 2008
Deli

Kot je že v tradiciji zadnjih nekaj let, KTM proti koncu junija vedno pokaže, kaj je namenil za naslednjo sezono na področju športnih terenskih motociklov.

Za leto 2009 so po prvih skopih informacijah največje novosti grafične, z nekaj izboljšavami tudi na tehničnem področju. Predvsem pa sta tu novinca SX 150 (dvotaktnik) in EXC-F 400, ki naj bi bil najbolj univerzalno orodje za ljubiteljske enduro voznike.

Sicer pa na kratko še o ostalih novostih: veliki enduro 690 je sedaj dobil še 'R' izvedbo, ta je kot velja za hišno pravilo še bolj športen, z boljšim vzmetenjem in komponentami, ki so še bolj odporne na zahtevne pogoje na terenu. Zanimiva je tudi ponudba Six days z veliko dodatne opreme.

Velika novost so tudi mali motorčki za najmanjše. Povsem novi so SX 50 in 65, 85-kubični verziji pa sta dodatno izboljšani. Na štiritaktnih modelih za motokros nas je zbodel v oči povsem nov sprednji del izpuha, ki je sedaj v Akrapovičevem slogu opremljen z dodatno resonančno komoro. Zanimivo je tudi to, da so jih oblekli v grafike, ki zelo spominjajo na tovarniške motorje.

Kaj več o novostih pa seveda iz prve roke, ko jim bomo uspeli tudi zajahati. Prve modele lahko najverjetneje pričakujemo v salonih že sredi poletja.

PEK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja