Lambretta že naprodaj

6. 6. 2011
Deli

O ponovnem rojstvu legendarne Lambrette smo po obisku Milanskega salona že pisali. Zdaj je skuter o katerem so sanjali naši očetje tudi ponovno naprodaj.

Zaenkrat si lahko novo Lambretto omislite le v Italiji, ker pa to vendarle ni tako daleč vam vseeno namignemo nekaj podrobnosti o tem skuterju.

Oblikovno se seveda močno spogleduje s svojo predhodnico, z vidika tehnike pa gre za sodoben skuter. Na voljo bo z dvema štiritaktnima motorjema s prostronino 125 oziroma 150 (točneje 151) ccm.

Kot pravijo je Lambretta skuter ki glede na kakovost izdelave sodi v tako imenovani premium razred, saj naj bi šlo za izjemno kakovosten in tehnično sodoben skuter. No, to izjavo jemljite z rezervo, v tehničnih podatkih smo namreč zasledili, da za zaviranje zadnjega kolesa še vedno skrbi predpotopni boben.

Kakorkoli že, nova Lambretta je na videz prijetna, zanjo pa je v Italiji potrebno odšteti od 3649 € (enobarvna s 125 kubiki) pa do 3849 € (dvobarvna s 150 kubiki), kar se zdi, vsaj če jo primerjamo z Vespo, precej, vendar v mejah še zdravega razuma.

Na voljo je v različnih barvnih komibnacijah, belo-modri, belo-rdeči, belo-srebrni in zeleno-bež.

'Foter' bo gotovo rekel, da je bila njegova stara Lambretta boljša, da je z njo švercal srajce iz Trsta, da je . .

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja