Miha Špindler fenomenalno na poti do cilja

18. 7. 2014
Deli

Za Miho Špindlerja se je z 9. mestom zelo uspešno zaključil že tretji off-road dan dirke Red Bull Romaniacs. Ostane mu samo še zadnje dejanje in, kot je danes na briefingu povedal organizator, veliko presenečenje v cilju, a Miha v svojem slogu pravi, da se bo s tem presenečenjem začel ukvarjati šele v trenutku, ko bo vanj zapeljal.

Včerajšnji dan je bil milo rečeno peklenski in Miha Špindler je v cilju povedal, da se mu je motor do konca zamerill. Na trasi je bilo veliko težkih odsekov, kjer je bilo treba maksimalno tvegati, in tudi nekaj takšnih, kjer je bilo treba motocikel dlje časa nositi. Drugi dan relija je bil "usoden" za sicer odlično pripravljenega Miloša Novakovića, ki si je zaradi "malo" prehitrega dirkanja prislužil panoramski polet s helikopterjem in obisk urgence, a jo je k sreči odnesel le z izpahnjeno ramo. Dirka je pisana na kožu tudi našemu tretjemu tekmovalcu Nedeljku Matoviću Matu, ki je v treh dneh napredoval že za okroglih sto mest navzgor in je trenutno neuradno dvajseti - če bo šlo tako naprej, bo mest za preskakovanje seveda zmanjkalo.

Danes je bil Miha Špindler spet odlično razpoložen in poln moči, kot da ne bi odspal le nekaj ur in kot da ne bi pozabil na masažo. V cilj na streho nekdanjega rudnika premoga je po strmih stopnicah pripeljal deveti. Kasneje je povedal, da je ves čas dirke čakal, kdaj bo res postalo hard, kot je bilo tekmovalcem obljubljeno, pa tega trenurka ni dočakal. A najtežje minute navadno Miha Špindler tako ali tako doživlja zjutraj pred štartom, ko je tako zaspan, da pred sabo namesto štartne zastavice vidi samo posteljo.

Jutri popoldne boste izvedeli, kako se je našemu junaku izšla petdnevna pustolovščina, ki je vsem podarila nore emocije in zalogo adrenalina. Redkokdaj se namreč na kupu zbere toliko srčnih bojevnikov, ki bi te bili sposobni odpeljati na konec sveta. In to tokrat mislim dobesedno, saj ni terena, ki ga ne bi zmogli. Na tako vrtoglavih klancih, kot jih morajo premagovati dirkači na tej dirki, je lahko strahec, ki bi trajal le tisočinko sekunde, usoden. Gas do konca je tu velikokrat edini način, da ne dobiš v glavo lastnega motocikla. In gas do konca bodo dirkači dali tudi na znamenitem zaključnem partiju jutri zvečer, ko bodo končno lahko odprli ventile. O tem, kaj se bo dogajalo na zabavi, pa seveda ne bomo poročali. :-)

Tekst in foto: Tina

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol