Mission R/RS

4. 6. 2013
Deli
Mission R/RS

Mission Motorcycles predstavlja svoj električen motocikel s cestno homologacijo.

Mission Motorcycles je poznavalcem e-motociklov znan predvsem po uspehih, ki jih je dosega na tekmovanjih, v tovarni pa so se svoje motocikle odločili z dirkalnih stez preseliti tudi na običajne ceste.

Tehnologija okvirja, vzmetenja in zavor, ki je pravzaprav na las podobna tisti, ki jo uporabljajo tudi običajni WSBK in MotoGP dirkalniki ter močni elektromotorji so na motociklih Mission stalnica, prav tako na njihovih dirkalnikih najdemo obilico karbona, kevlarja in drugih dragih materialov.

Kupcem bosta na voljo dva modela. Prestižnejši RS ima vgrajen elektromotor katerega moč je ekvivalentna 163 konjem, najvišja hitrost presega 240 kilometrov na uro, domet, ki ga zagotavljajo baterije pa znaša dobrih 220 kilometrov. Cena? Za električne užitke bo potrebno odšteti preračunano okrog 43 tisočakov.

Skromnejši model R, v katerem pa je kljub temu še vedno Ohlins vzmetenje, Brembo Monoblock zavorni sistem in Marchesinijeva kolesa bo na voljo s tremi različnimi kapacitetami baterij, ki bodo zagotoavljale domet 170, 200 ali 230 kilometrov. Cena bo precej ugodnejša in bo znašala približno 23 tisoč Evrov.

Vseeno bo potrebno če si ga boste zaželeli kar pohiteti, saj bodo prvi primerki dobavljivi šele poleti prihodnje leto.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja