Mitas odpoklical pnevmatike SportForce

3. 8. 2014
Deli
Mitas odpoklical pnevmatike SportForce

Savatech bo preventivno zamenjal pnevmatike Sport Force izdelane v začetku letošnjega leta.

Slovenski proizvajalec pnevmatik Savatech s trga prostovoljno umika radialne motorske pnevmatike Sport Force izdelane v letu 2014. Te pnevmatike so bile večinoma prodane kupcem v Evropi. Odpoklic zadeva naslednje dimenzije pnevmatik:

120/70 ZR17 (58W) TL SPORTFORCE MI

150/60 ZR17 (66W) TL SPORTFORCE MI

160/60 ZR17 (69W) TL SPORTFORCE MI

180/55 ZR17 (73W) TL SPORTFORCE MI

190/50 ZR17 (73W) TL SPORTFORCE MI

Med neprekinjeno vožnjo pri visokih hitrostih se lahko na tekalni površini pnevmatike pojavi izboklina, kar povzroča vibracije, v najskrajnejših primerih pa lahko del tekalne površine tudi odstopi. Ta problem je bil simuliran le v nadzorovanih in najostrejših pogojih. Odpoklic pnevmatik Sport Force je preventiven.

Če odpoklic zadeva vašo pnevmatiko lahko to ugotovite tako, da preverite ali se na bočnici pnevmatike nahaja ime blagovne znamke "MITAS", ime pnevmatike "Sport Force", napis "tubeless" in DOT* oznaka od 0114 do 2614. Odpoklic ne zadeva nobenih drugih pnevmatik. Odpoklicane pnevmatike so bile izdelane v Sloveniji.

Odpoklic vključuje karanteno zalog odpoklicanih pnevmatik Sport Force v celotni prodajni verigi. Vsem strankam se svetuje, da kontaktirajo svojo prodajno enoto in se dogovorijo glede možnosti za nadomestilo. Izboljšane pnevmatike Sport Force bodo na voljo v najkrajšem možnem času.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol